5 Tips about Yumurtlama Bozukluğu You Can Use Today
5 Tips about Yumurtlama Bozukluğu You Can Use Today
Blog Article
olması ya da Helloç olmamasıdır. Yani her ay yerine birkaç ayda bir yumurtlama gerçekleşmesi ya da adet görülmesine rağmen yumurtlamanın Helloç olmaması ile karşımıza çıkabilmektedir. Bu durum beyinden salgılanan ve yumurtlamayı sağlayan hormonların yeterince salgılanmamasına bağlı olabileceği gibi yumurtalıklarda ki yumurta rezervlerinin azlığı ya da yokluğu durumlarında da olabilmektedir.
Bazı durumlarda kadınlarda yumurtlama Helloç olmayabilir ya da yumurta çatlayacak kadar gelişmeyebilir. Genellikle polikistik in excess of sendromu bulunan kadınlarda yumurtanın çatlamaması durumuna sık rastlanır. Yumurtanın yeteri kadar gelişmediği durumlarda alanında uzman doktorlar tarafından yumurta uyarıcı ilaçlarla yumurtanın belirli bir olgunluğa ulaşması sağlanabilir.
Ancak, rengi, kokusu ve kıvamında değişiklikler olması durumunda mutlaka doktorunuza başvurmalısınız.
Yumurtlama bozukluğu söz konusu olduğunda ilaç kullanımının yanı sıra kişinin yaşam tarzı da önemli olduğu için alışkanlıklar ile ilgili olarak şu noktalara dikkat etmek gerekir:
Hypogonadism refers to a problem in Women of all ages the place there is a lessen or full cessation of the manufacture of sexual intercourse hormones (estrogen and progesterone) on account of issues from the hypothalamus and/or pituitary gland. Within this affliction, the hypothalamus or pituitary glands don't launch ample amounts of hormones (gonadotropin-releasing hormone or gonadotropins) that promote the ovaries, or maybe the hormones they release are not able to perform their typical capabilities.
Anovulation and oligo-ovulation are two subtypes of ovulation Diseases. Listed below are definitions of every:
Ruh hali değişimleri, hormonal dengesizliğin bir başka yaygın belirtisidir. Kadınlar, sinirlilik ve kaygıdan depresyon ve üzüntüye kadar değişen ruh hallerinde ani değişimler yaşayabilirler.
Vajinal fitil kullanımı, bazı durumlarda salgıda artışa neden olabilir. Bu fitiller, genellikle enfeksiyon tedavisinde veya hormonal dengeyi sağlamak için kullanılır.
Kolda ve bacaklarda uyuşma ve zayıflık olması, hareketliyken ya da dinlenirken oluşuyorsa bu bölgelere kan gitmiyor olabilir.
Kızların normal adet görme yaşı menarş olarak adlandırılıyor ve 12 – 13 yaşlar arasını kapsıyor. Bir genç kızın 16 yaşına gelmesine rağmen hala adet görmemesi, hormon bozukluğu ya da bir genetik soruna işaret olabilir. Bu sebeple böyle bir durumda vakit kaybetmeden bir jinekologa muayene olmak gerekir. Bu durumda gerekli discover this görülürse jinekolog tarafından hormon ilacına başlanır.
Kan damarlarında olan sertleşme, kanın pompalanmasını zorlaştırır. Yüksek tansiyon, yüksek kolesterol ve diyabet kaynaklı olarak kan damarlarında artworkık birikmesi ile olur. Sigara ve ilerleyen yaş bu durumu arttırır.
Uzun süre tedavi edilmez ise yumurtalık tembelliği yerini yumurtlama bozukluklarına verebilir. Bu durum ilerleyen zaman içerisinde kalıcı kısırlığa ve erken yaşta menopoza kadar gidebilir.
Kadınların erkeklik hormonlarının fazlasına hassas olan cilt bölgelerinde kıl üretimi artworkışı dışında diğer bir sorun da yağ üretiminin artması nedeniyle ortaya çıkan sivilcelenme sorunudur.
Östrojen ve progesteron hormonları etkisi altında mukusun siklus sırasında miktarı ve great site niteliği değişir. Polip gibi iyi huylu tümörler veya bu bölgeye uygulanmış olan cerrahi girişimler kısırlığa neden olabilir.